Geniet van stoofperen tijdens het Kerstdiner
Gelukkig mogen wij ondanks de lockdown open blijven!
We hebben daarom meteen een leuke actie.
Tot en met 24 december is een zak van 4 kilo stoofperen (Giesser Wildeman) verkrijgbaar voor slechts €2,50!
Kijk hiervoor op de actie-voorraadkist bij binnenkomst van de winkel.
Heerlijk als bij- of nagerecht tijdens het Kerstdiner!
De Giesser Wildeman heeft een zeer zoete smaak. Je kunt hem niet als handpeer eten.
Het vruchtvlees van de peer is wit, vast en korrelig. Deze stoofpeer kookt vuurrood en is lekker zoet, zodat suiker toevoegen niet per se nodig is. Een voorbeeldrecept is om de Giesser Wildeman te stoven in rode of witte wijn of in honing, op smaak gebracht met gember. Wil je geen alcohol gebruiken, dan is siroop ook geschikt. Voeg naar smaak nog wat kaneel toe. De kooktijd voor de peertjes is circa 2 tot 4 uur.
Je kunt ze serveren als een heerlijk bijgerecht voor wild of rundvlees. Het geeft een feestelijk effect als je hele peertjes serveert. Ook als nagerecht doen de stoofperen het goed. Daarnaast kun je ze in gebak verwerken en tot slot als compote serveren.