,

Boerengeluk

Boerengeluk en fruitchocolade

Geluk zit soms in een glas 🙂

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau? Of zoek je inspiratie voor (in) een kerstpakket?
Geluk zit soms in een klein glaasje . In dit geval zit er fruitchocolade in het glas, maar je kunt het glas natuurlijk ook gebruiken om er de Boerengeluk-wijn in te doen. Wedden dat je hiermee gaat scoren?!

Boerengeluk

Boerengeluk is een heerlijke tafelwijn, verkrijgbaar in rood, wit en rosé.

Fruitchocolade

De fruitchocolade is verkrijgbaar in:

 • appel-kaneel in yoghurtchocolade
 • aardbei in melkchocolade
 • framboos in melkchocolade
 • framboos in pure chocolade
 • kers in yoghurtchocolade
 • zwarte bes in yoghurtchocolade
 • cranberry in pure chocolade
 • witte chocolade appeltaart

Ook erg leuk om te geven als / te verwerken in een kerstpakket!

Lokale zonne-energie van De Haarse Zon, lokaal opgewekt op het dak van De Haarse Gaard

10 oktober – Dag van de Duurzaamheid

Op deze Dag van de Duurzaamheid #dvdd17 vestigen wij graag de aandacht op Coöperatie Haarse Zon.

Haarse Zon – duurzaamheid centraal

Haarse Zon staat voor 100% groene energie, het creëren van een duurzame regio en het bijdragen aan een beter milieu. Door middel van #zonnepanelen, o.a. op ons dak, levert zij schone, lokaal opgewekte stroom.

Participeren?

Wilt u ook participeren? Dat is een goede investering! U bespaart op leveringskosten en energiebelasting en deelt mee in de winst vanuit de Haarse Zon.

Meer informatie

Meer weten? Kijk op www.haarsezon.nl!

,

Terugblik op een zeer geslaagde Appelplukdag 2017!

Een zeer geslaagde Appelplukdag 2017

Wij kijken terug op een zeer geslaagde Appelplukdag 2017! Er waren een heleboel mensen gekomen om appels te plukken in onze boomgaard aan de Thematerweg te Haarzuilens. En de zon deed gelukkig goed zijn best die dag.

Er was genoeg te beleven…

Naast appels plukken was er genoeg te beleven. Zo kon je een ritje maken in de pluktrein, kon je vragen stellen over de fruitteelt, je eigen verse appelsap persen, dwalen in het doolhof, springen op het springkussen, lopen over het blote voetenpad, de geitjes en kalfjes knuffelen, je laten schminken of een ritje op de pony maken. Het kleine streekmarktje werd ook goed bezocht.

Lekker smullen

Het ambachtelijk gemaakte boerenijs smaakte de bezoekers goed, evenals de pizza’s van onze pizzabakker, de soep van Marinka, en de proeverij van ganzenvlees van onze leverancier Hollands Wild. Het was in het zonnetje genieten geblazen op het terras, met een kopje koffie of thee, of een glaasje limonade of sap. Veel bezoekers brachten ook een bezoekje aan onze winkel.

Hartelijk bedankt!

Wij kijken terug op een zeer geslaagde Appelplukdag 2017, waar wij heel veel blije gezichten hebben gezien. Wij willen iedereen die hieraan heeft mee gewerkt hartelijk bedanken voor hun inzet. Uiteraard danken we alle bezoekers voor hun bezoek!

, ,

Plukkers gezocht!

De Haarse Gaard zoekt plukkers

Plukkers gezocht!

Het is bijna zover dat de appels en peren geplukt kunnen worden. Wij kunnen in de aankomende pluktijd nog wat plukkers gebruiken!
Hou je van fysiek werk in de buitenlucht, ben je niet vies van hard werken, ben je een teamspeler, en ben je vanaf eind volgende week beschikbaar voor een korte periode? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Interesse of meer info?

Stuur je motivatie en gegevens (NAW, geboortedatum, evt. ervaring) per mail naar info@dehaarsegaard.nl.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de fruitteler zelf, Nico van Rossum, tel. 06-53671736.

Delbare | Plattelandswinkel de Haarse Gaard
,

Vers van de boom: Delbare

Heerlijke zomerappel: Delbare

Ze zijn vanmorgen geplukt: Delbare!

De Delbare, ook wel Delcorf genoemd, is een kruising van de Golden Delicious en de Stark Jonah Grimes. Deze appel heeft een oranjerode blos of strepen aan de zonzijde. Het knapperige vruchtvlees is lekker fris en zoetzuur van smaak.

En bij ons vers uit eigen boomgaard, zo in de winkel! 

,

Vocht voor vruchtgroei

De appels zijn lekker aan het groeien! Omdat de grond heel erg #droog is hebben wij gister onze beregening aan gezet. De regen die viel is niet voldoende. De bomen hebben namelijk veel vocht nodig om genoeg energie in de groei van de vruchten te stoppen.

En wist je dat Nico nu al rekening houdt met de vruchtknoppen van volgend jaar? De #kunst is nu om de boom niet te veel te laten groeien en de vruchten juist wel. 

#fruitteelt #energie #MoederNatuur #vooruitkijkenendenken #weetje

,

Moederdag: 10% korting

Verwen je moeder op Moederdag!

Wij hebben de lekkerste ingrediënten voor een heerlijk en gezond Moederdag ontbijt. Gun je moeder (of je oma, of jezelf, of…) ook zo’n ontbijt en profiteer meteen van 10% korting!
Speciaal voor alle moeders (en de rest van de familie) hebben wij namelijk alleen vandaag, zaterdag 13 mei, 10% korting* op:

 • Aardbeien
 • Eieren
 • Perssinaasappels
 • Flessen sinaasappelsap
 • Saptappen sinaasappelsap

* Op=op, aanbieding geldt zolang de voorraad strekt.

Naast deze aanbieding hebben we natuurlijk ook cadeaupakketten die erg leuk zijn om te geven. Voor een heel klein prijsje heb je al een heel leuk cadeautje. Wij helpen je graag!

,

NIEUW: appel- en perencider uit de Betuwe!

Vers van de pers: appel- en perencider uit de Betuwe!

Wij zijn erg trots en blij met de jongste uitbreiding van ons assortiment: appel- & perencider uit de Betuwe!

Appelcider Wees Gegroet

De appelcider is gemaakt van versgeperste appels van 22 verschillende rassen hoogstamappelbomen, die groeien langs de lange lanen van ‘De Toeren’ rondom het voormalig kasteel in Buren. De boomgaard behoort tot de nalatenschap van het Koninklijk Weeshuis, gesticht door Maria van Nassau, prinses van Oranje, in 1612. Een frisse appelcider, die lekker wegdrinkt.

Steve’z Perencider

Het idee om van zijn peren een drankje te gaan maken zat al een paar jaar in het hoofd van fruitteler Frank Diks. Samen met wijnmaker Diederik Beker uit Erichem maakte hij een ambachtelijke perencider. De merknaam Steve’z is ontstaan door de 3 generaties fruittelers van de familie Diks; Steef Diks (senior), Frank Diks (2e naam Steef) en Steef Diks (junior). Deze 3 mannen symboliseren samen de silhouetten van het logo. Leuk detail is dat de familie Diks hun oorsprong heeft in Schalkwijk, waar mijn vader vandaan komt en waar nog steeds Okkermannen wonen. Maar dat is natuurlijk niet de reden om de perencider op te nemen. Hij is simpelweg gewoon lekker!

Natuurlijk ook erg leuk om voor Moederdag cadeau te doen. Wij pakken het graag voor je in!

Op 1 mei 2017 zijn we alweer 3 jaar open!
,

We zijn vandaag 3 jaar open!

HOERA!! We zijn jarig vandaag!

Het is namelijk 3 jaar geleden dat onze winkel open ging. Om dat te vieren hebben we speciaal voor onze kleine klanten iets nieuws in onze tuin…bekijk het filmpje maar snel!

3 jaar geleden

Drie jaar geleden, op 1 mei 2014, waren we zenuwachtig voor de opening; gaat alles goed? Ziet alles er netjes uit? Wat vind iedereen ervan? We waren overweldigd door de belangstelling en de vele cadeaus die we ontvingen. Wat stonden we daar ontzettend te genieten van de vele handen die we mochten schudden en alle positieve reacties op onze winkel. We waren ontzettend moe (die laatste loodjes alles tip top in orde maken hakten er best in), maar ook heel erg voldaan. Trots op onze Haarse Gaard!

Op 1 mei 2017 zijn we alweer 3 jaar open!

En nu…

Als we nu terugkijken op toen, is er inmiddels al zoveel veranderd!
We hebben ons assortiment flink uitgebreid, en zijn altijd aan het kijken naar nieuwe producten, mits dat een mooie aanvulling is en bij onze winkel past. En we staan bijvoorbeeld ook op jaarmarkten.
We hebben er een medewerker bij, en pssst…we zijn daarnaast op zoek naar een oproepkracht! De vacature hiervoor komt z.s.m. online, hou dus de website en onze social media accounts in de gaten.
We hebben ons klantenbestand flink zien uitbreiden. Steeds meer mensen, ook uit Leidsche Rijn, Vleuten, Vleuterweide, De Meern en Harmelen weten ons te vinden. En daar zijn we heel blij mee!
Ook steeds meer bedrijven weten ons te vinden. Voor onze locatie, onze cadeau- en Kerstpakketten, onze fruitsalades, ons werkfruit, etc.

Kortom: we timmeren hard aan de weg!

We werken met heel veel passie en plezier en een grote glimlach aan en in De Haarse Gaard. We hopen dat jij dat ook zo ervaart. In de toekomst kun je nog veel leuks van ons verwachten. Vanzelfsprekend hoort daar onze Plukdag bij, dat inmiddels een bekend fenomeen aan het worden is. Nieuw dit jaar is onze bloesemwandeling, die zo goed ontvangen werd dat we hem hebben verlengd tot en met zaterdag 6 mei!
En zo blijven we nadenken over en rondkijken naar producten en diensten die een mooie aanvulling zijn op wat we tot nu toe bieden.
Heb jij nog leuke ideeën of aanvullingen, schroom niet en laat het ons weten! We vinden het heel erg leuk als mensen met ons meedenken en staan daar open voor. Alvast bedankt voor je reactie!

Graag tot ziens in De Haarse Gaard!

Op Koningsdag zijn wij gesloten

Morgen, op de 50e verjaardag van onze Koning, zijn wij gesloten. Fijne #Koningsdag allemaal! 

Vrijdag zijn wij natuurlijk gewoon weer open, ook voor de #bloesemwandeling!