Groente van Plattelandswinkel De Haarse Gaard

Groente

Eet jij dagelijks twee ons groente? Dat is nogal een opgave, zul je misschien denken. Niet als je denkt in termen van variatie en verdelen over de dag. Snoep overdag gezond met snoeptomaatjes, snack lekker wat plakjes komkommer of beleg een lekker broodje kaas met een extra blaadje sla. Varieer bij het avondeten en kook soms eens expres wat meer, zodat je het in kunt vriezen of kunt gebruiken voor een ander gerecht. Er is meer mogelijk dan je denkt en soms hoeft dat niet eens extra tijd te kosten. Kijk voor meer inspiratie in onze recepten!

Is het groente of is het fruit?

Om het zo duidelijk mogelijk te definiëren wordt meestal gekeken naar welk deel van een plant iets is. Fruit is altijd de vrucht van een plant, zoals een aardbei, of een appel. Groente kan ook een ander deel van de plant zijn, zoals bijvoorbeeld de wortel, knol, stengel of het blad. Denk aan een blaadje sla of een stengel bleekselderij. Uitzondering op de regel zijn tomaten en komkommers; dat zijn ook vruchten, maar die noemen we weer groente.

Een ander verschil is dat je fruit altijd rauw kunt eten, terwijl dat bij groente niet altijd mogelijk is.

Een ding is zeker; allebei zijn ze erg gezond. Er zitten vitamines, vezels, mineralen en andere gezonde stofjes in. Die helpen je om fit te blijven en beschermen tegen bepaalde ziektes. Varieer en combineer beiden en zorg er zo voor dat je al het goede van de natuur binnen krijgt.

Ons assortiment

Ons assortiment groente is zeer divers; van andijvie en courgette tot paprika en prei, sperziebonen en witlof. En alles wat daar tussen in zit, zoals heerlijke soorten kolen; van bloemkool tot spitskool, witte en rode kool. We voeren diverse soorten sla, wortelen, knollen en uien. Alles zoveel mogelijk afkomstig van Hollandse bodem, uiteraard afhankelijk van het seizoen.
Vers van het land, zo op je bord!
Regelmatig hebben we ook ‘vergeten groenten’ in de winkel.

Bekijk hier ons assortiment fruit.

Proef de smaak van het platteland!